Retropartizánok kiállítás az ExpoCenterben

Dátum: 

2016. május 07. 08:00 - 2016. május 08. 16:00

 

Kedves klubtagok!
A "Retropartizánok" rendezvényen való kiállítási szándékot kérjük mielőbb jelezni szíveskedjetek itt: JELENTKEZÉS

 

Kedves Retropartyzánok!
Az előző három évben tapasztalt sikereken felbuzdulva úgy döntöttünk, hogy 2016-ban is megrendezzük a Retropartyzánok kiállítást, de a korábbi évekkel szemben most nem Csepelen, hanem Pécsen, amelyre nagyon nagy szeretettel meghívunk!
A Rertropartyzánok jármű kiállítást/találkozót idén is a '60-as, '70-es, '80-as évek Magyarországára jellemző járművek márkaklubjainak részvételével, és a pécsi veterán klubok segítségével szeretnénk megrendezni.
Főbb céljaink nem változtak:
- Ezen korszak meghatározó autó, és motor márkaklubjai és a pécsi veterán klubok egy kis installációval, standdal mutassák be a klubjukat, márkájukat, járműveiket, történetüket.
- A klubok bemutatkozása mellett természetesen a klubtagok is megmutathassák kincseinket.
- Márkaklubok megismerjék egymást, szoros kapcsolatok alakuljanak ki.
- Szakmai tapasztalatcserére legyen lehetőség.
- Nem utolsósorban a látogatók számára érdekes, kellemes emlékeket keltő kiállítás hozzunk létre.
- A márkaklubok mellett természetesen nagyon szeretnénk, ha a kiállításon idén is részt vennének a magyar veterános élet meghatározó szervezetei, és újságai.
A helyszín
2016-ban Pécsen a gyönyörű és tágas kb. 1600 m2 kiállítási termekkel, valamint hatalmas külső területtel rendelkező Expo Center lesz.
Időpont:
2016. május 07-08.
Nyitva tartás:
Május 07. szombat 09-20 óra
Május 08. vasárnap 09-16 óra
Típusonkénti kiállítási standok
Az eddigi gyakorlathoz hasonlóan minden autótípus (márkaklub) saját standon mutatkozik be, állíthatja ki újdonságait, illetve az erre az évre kiemelendő témáját. A Veterán Zsiguli Egyesület 2016-ban ünnepli a 40 éves 1600-os, és az 50 éves Fiat 124-est.
Kordonok nélküli időutazás
A kiállítást újra kordonok nélkül rendezzük meg, hiszen az egyik fontos üzenete, és célja egy virtuális időutazás. A látogatóknak olyan gondtalan órákat akarunk szerezni, amikor elfelejtik a jelen rohanó világot, és kicsit lélekben visszautazhatnak egy sokkal lassabb, és nyugodtabb korszakba. Ezt úgy érjük el, hogy minden érdeklődőnek lehetősége lesz beleszagolni az autókba, megtapintani őket, betekinteni a motortérbe, csomagtartóba, és esetleg beülni, miközben a tulajdonosokkal beszélgethetnek a korabeli élményeikről.
Tesztvezetés
Ezt az időutazást szeretnénk elősegíteni úgynevezett tesztvezetéssel, amikor is az Expo udvarában lehetőséget biztosítunk veteránautó vezetésre.
Folyamatosan megújuló külső veterán parkoló
A kiállítás változatosságát egy úgynevezett külső veterán parkolóval is igyekszünk elősegíteni. Az udvaron kijelölendő veterán parkolóban minden 1995. előtt gyártott gépjármű beparkolhat. Ez a külső veteránparkoló egy folyamatosan megújuló, látványos kiállítási része lesz a rendezvénynek.
Veterán alkatrész és jármű börze
A rendezvényt a kiállítók, és a kilátogató veteránosok számára még érdekesebbé szeretnénk tenni a vasárnap délelőtt megrendezendő veterán börzével is. Ezt országosan meghirdetjük, így remélhetőleg az ország több pontjáról el fognak jönni az árusok. Nem csak alkatrészeket, hanem járműveket is lehet majd árulni.
Nincs belépődíj
A rendezvény idén is ingyenes lesz, tehát belépőt nem szedünk. De minden támogatást szívesen elfogadunk akár a helyszínen is…
Szállás
Távolabbról érkezőknek kedvező szállás lehetőségekben tudunk segíteni.
A rendezvényről még több információ az alábbi linkeken találhatók:
www.retropartyzanok.hu
Retropartyzánok Facebook oldalán:
https://www.facebook.com/Retropartyz%C3%A1nok-504345506296333/?fref=ts
A rendezvény esemény oldalán:
https://www.facebook.com/events/1008055029256715/?sid_create=2854461426&...{%22surface%22%3A%22permalink%22%2C%22mechanism%22%3A%22surface%22%2C%22extra_data%22%3A[]}]

Várunk mindenkit sok szeretettel!

Dr. Meleg Norbert Tompa Gábor
meleg.norbert [at] veteranzsiguli.hu tompagabor [at] t-email.hu
Vukmann Attila
20/ 9271-331
vukmann.attila [at] veteranzsiguli.hu